Fabricante
Más Comprado
Mejor Calidad Precio
Oferta
Imagen
Prime
Características
    MÁS COMPRADO
    Fabricante
    Generalitat Valenciana
    MUTXAMEL: 243 (TOPONÍMIA DEL POBLES VALENCIANS)
    Prime
    Características
     Precio
     MEJOR CALIDAD
     Fabricante
     Malaguenya de Mutxamel
     Prime
     Características
      Precio
      OFERTA
      Fabricante
      Maseros de Mutxamel (Pasodoble)
      Prime
      Características
       Precio

       La mercadona mutxamel es una especie de peixe de la família dels ciprinids, que es troba en els rius i llacs de la zona mediterrània. Aquest peix és de gran importància en la gastronomia de molts països, especialment a Espanya, on és un dels peixos més consumats.

       Característiques

       El mutxamel és un peix de mida mitjana, que pot arribar a mesurar fins a 30 cm de longitud. La seva coloració és generalment verda, però pot tenir tonalitats més fosques o blanques. El seu cos és allargat i esquerdat, amb una punta aplanada. El mutxamel té una espina dorsal i una espina anal, així com una aleta dorsal i una aleta anal.

       Habitat

       El mutxamel es troba en els rius i llacs de la zona mediterrània, a una profunditat entre 0 i 20 m. Prefereix les zones amb abundància de vegetació aquàtica i amb un pH entre 6 i 8. Aquest peix és adaptat a les condicions de clima mediterrani, amb estius calents i hiverns freds.

       Alimentació

       El mutxamel és omnivor, i es nodreix de petits crustacis, peixets, invertebrats i vegetació aquàtica. Aquesta dieta varia segons la seva edat i el seu hàbitat. Els adults es nodreixen principalment de crustacis, mentre que els juvenils es nodreixen de petits peixets i invertebrats.

       Reproducció

       El mutxamel és un peix de reproducció ovípòrica. Les femelles ponen els ous en les roques i vegetació aquàtica, on es incuben durant 10-14 dies. Els ous es transformen en larves, que es nodreixen de plàncton i s’escolten cap a la superfície de l’aigua. Després de 2-3 setmanes, les larves es transformen en juvenils, que es nodreixen de petits peixets i invertebrats.

       Usos

       El mutxamel és un peix de gran importància en la gastronomia de molts països, especialment a Espanya, on és un dels peixos més consumats. Es pot preparar en diversos guisos, com ara al vapor, a la planxa, al forn o en escabeç. També es pot consumar en conserves, com ara en salmó, en escabeç o en conserves en oliva.

       Conservació

       El mutxamel és una espècie de peix de risc d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (IUCN). La seva població ha estat en declinació durant els últims anys, a causa de la sobrepesca i la degradació dels seus hàbitats. Per aconseguir la conservació d’aquesta espècie, es necessita implementar mesures de gestió de les seves poblacions i protegir els seus hàbitats.

       Conclusió

       El mutxamel és un peix de gran importància en la gastronomia de molts països, especialment a Espanya. Aquesta espècie és de risc d’extinció, a causa de la sobrepesca i la degradació dels seus hàbitats. Per aconseguir la conservació d’aquesta espècie, es necessita implementar mesures de gestió de les seves poblacions i protegir els seus hàbitats.

       • Característiques
       • Habitat
       • Alimentació
       • Reproducció
       • Usos
       • Conservació
       • Conclusió

       «El mutxamel és un peix de gran importància en la gastronomia de molts països, especialment a Espanya. Aquesta espècie és de risc d’extinció, a causa de la sobrepesca i la degradació dels seus hàbitats. Per aconseguir la conservació d’aquesta espècie, es necessita implementar mesures de gestió de les seves poblacions i protegir els seus hàbitats.»


       ¿Que te ha parecido?

       Última actualización el 2024-02-22 / Enlaces de afiliados / Imágenes de la API para Afiliados